Noi sesiuni pentru Masurile 123 si 121 din PNDR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va organiza o nouă sesiune de depunere a proiectelor pentru măsura 121 “Modernizarea exploataților agricole” și respectiv pentru măsura 123 ”Creșterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere” în perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013.

“Am luat această decizie, de a deschide o nouă sesiune pentru măsura 123, în contextul dificultăților legate de comercializarea legumelor și fructelor în România. Prioritatea mea ca ministru este, ca prin această măsură, asociațiile și cooperativele de producători să ajungă cât mai repede la stabilirea depozitelor de colectare legume-fructe în bazinele legumicole și pomicole.

Acestea au acum la dispoziție fonduri europene cu care să construiască depozite, cu toate facilitățile necesare pentru vânzarea către comercianți, a legumelor și fructelor realizate chiar de membrii asociațiilor și ai cooperativelor implicate. Decizia mea face parte din setul de măsuri pe care ministerul agriculturii îl are în vedere pentru facilitarea accesului producătorilor în piețe”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin. Decizia deschiderii unei noi sesiuni în cazul măsurii 121 a fost luată în primul rând pentru încurajarea fermierilor de a crește bovine de carne în România.

Sumele alocate sesiunii din perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 vor fi de 150 de milioane de euro pentru măsura 121 “Modernizarea exploataților agricole” și respectiv 80 de milioane euro pentru măsura 123 ”Creșterea valorii adăugate a produselor agricole forestiere”.

Sursa: madr.ro

Posted in Informatii utile | Leave a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *